Palmpasen Gezinsmisviering 2015

Palmpasen Gezinsmisviering 2015. Een mooie uitnodiging om Palm Pasen te vieren. Het is ook de verwijzing naar Witte Donderdag, de dag van het laatste avondmaal. De vorm is een kruis. Dit kruis verwijst naar het lijden en sterven van Jezus op Goede Vrijdag.. Heer onze God, wij bidden U verhoor ons.Met de Paaswake wordt het nieuwe licht gezegend en met de Paaskaars de kerk binnen gedragen. Alle mensen hebben een kaars in de hand en geven het elkaar door: JEZUS LEEFT! Amen

pray non stop


palmpasen 2015

Bij aankomst in de kerk verzamelen de kinderen met hun palmpaaskruis zich achter in de kerk en lopen we gezamenlijk achter pastoor de kerk in. We leggen de palmpaaskruisen neer op de trappen van het priesterkoor en gaan bij de ouders in de bank zitten.

Openingsritus

Het jeugdkoor zingt

KRUISTEKEN en WELKOMSTWOORD

Kind: Welkom in de kerk allemaal. Vandaag vieren we Palmpasen. Jezus kwam in de stad Jeruzalem. De mensen waren blij. Ze juichten en zwaaiden met palmtakken. Wij zijn nu ook blij. De palmpasenstokken zien er vrolijk uit. Er zit van alles aan: Groene takjes, broodhaantje, rozijnen, paaseitjes. Alles heeft een betekenis. Let maar goed op.

Pastoor: Wij zijn vandaag allemaal naar de kerk gekomen om Palmpasen te vieren. De meesten van jullie hebben een Palmpasenkruis meegebracht. Dit palmpasenkruis is niet zomaar een kruis, maar deze heeft een betekenis. Het palmpasenkruis heeft de vorm van een kruis en is versierd met een aantal symbolen.

De groene takjes verwijzen naar…

View original post 1,200 more words

Advertisements

I can not English but Netherlands-Belgium

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s