De stille Karmeliet: prachtig en bedankt br.K. Om te proberen , prachtig hoor vriendelijke groet.

Een pater passionist, Frans Weerts Zaliger, schreef Ooit:
Velen Zeggen hoe wij ‘Moeten’ Zijn.

Anderen Zeggen Wat wij ‘Moeten’ Zijn.

Sommigen vragen DAT we Zo zouden are.

Enkelen Hopen DAT we beter Zullen are.

Weinigen Begrijpen Waarom we Zo are.

Een paar Mensen are Blij omdat’ WIJ ER are.

Iemand is er, God, HIJ aanvaardt en kent ons including Wij Zijn!

zichttAanvaarden DAT WIJ aanvaard are deur Een Onzichtbare. Een Onzichtbare sterven tegelijk de Adem van je leven is, Het kloppen van je hart. Het is for many Mensen Moeilijk, Maar Een heerlijke weg te Gaan. De ene dag Beleven WIJ Het in Haar Zonlicht, de andere dag Beleven WIJ Het in Haar maanlicht en Dagen en nachten can Een Mengeling van Zonlicht en maanlicht Zijn.

Het was ‘https://walterbotteldoorne.files.wordpress.com/2015/01/zichtt.png?w=300Nacht’, Toen Jezus geboren Werd. Het was ‘Nacht’, Toen Jezus ontmoet Nicodemus SPRAK Over het ‘Opnieuw Worden als Kinderen’ en Het ‘zozeer Heeft God de Wereld liefgehad’. Het was ‘Nacht’, Toen Jezus uit de doodsslaap deur Zijn Abba in De Kracht van de Geest Werd wakker gekust en verheerlijkt. Misschien wel OM Zo te ‘Stralen’ i n de ‘nacht’, de ‘duisternis’ van ons mens-zijn. Dan Kunnen WIJ Zien wat straalt, stralender dan Elke zonneschijn en stralender dan elanden maanlicht in de sterrenhemel. Het is … God sterven er is, sterf je aanvaardt – meer houten pen, sterf je kent en liefheeft including je gebogen. Dat aanvaarden, DAT Ervaren: het Lukt Niet in Een keer, Het mag lukken doorheen Het Weefsel van ons mens-zijn en van ons leven, En dat is Ergens our menswording dankzij de menswording van God in Jezus, de Christus.

Dan Kunnen we ontmoetten priester Karel Staes Herhalen:

Milde Worden is de rijpste Groei van de mens.

Het is zacht Worden in je Woorden, in de klank van je voortkomen en in de hak je Zijn.

De blik uit je Ogen Wordt Een warm aanvoelen, omdat’ je in de Mensen OM je heen jezelf herkent.

Het Heeft Niets te maken met zwakheid, Het zit Veel Dieper.

Het is de kracht sterven je doet ontwaken en je doet leven.

Mensen sterven Binnen milde Worden beseffen wie Ze are.

Je oordeelt Niet meer dan Anderen.

Je bent Niet langer hard.

Je zult Niet overal Gelden tien Koste van je medemensen.

Je luistert omdat’ Elke andere Een voortdurend wonder is.

Je Geniet van zon en regen en van Heel klein ‘dingen.

Dikwijls zie je die mildheid bij Mensen sterven Veel geleden Hebben.

Ze Horen en Zien alles anders.

Wie mild Wordt, Heeft zichzelf overwonnen.

Een dankbare zucht van bevrijding welt uit je op:

Houdt je van de Mensen omdat’ je Geleerd Hebt van jezelf te Houden.

Niet including je Zou Willen Zijn, Maar gewoon including je gebogen.

Van jezelf Houden … “Bovenal bemin Één God en bemin de naaste including jezelf” , Zo vat Jezus de Hele Wet Samen. Houden WIJ van God, Houden WIJ van Onszelf, Houden WIJ van de Anderen? ” Ik geloof, Heer, kom Mijn ongeloof te hulp “. Het is GEEN ongeloof uit ongeloof, Het is a ongeloof omwille van teveel Geloof, teveel liefde, teveel hoepel: wilt gij leeft in ons, ontmoette Uw ‘Goddelijke Deugden’ sterven echt ‘ deugd ‘ DOEN aan Een mensenhart. Dat daardoor Niet Zwak is, Maar Sterk. Sterker dan we van Onszelf Denken.

Het was de Lutherse theoloog Paul Tillich sterven Het Zei: ” Geloven is aanvaarden DAT we ondanks alles aanvaard are deur God “ . Aangezien HIJ Luthers was en DUS wellicht Een Strenge mensvisie had, Mogen we misschien Het ‘ondanks alles’ Schrappen? Of niet? ALS WIJ Inderdaad aanvaard are, dan are WIJ Zelf Goed, Van Binnen Goed, ontmoette de keuzevrijheid Tussen Goed en kwaad. Nl Het ‘kwade’ schrikt af, Het ‘kwade’ is a steel sterven alles afkeurt, sterf je verleidt jezelf ermee te vereenzelvigen.

Wil aan WIJ Daarom in ‘deemoed sterven Waarheid is’ , including de heilige Teresa van Jezus says, Geloven in Het Goede, Gods liefde sterven Elke dag opnieuw als Een ster geboren Wordt in de nacht …

Advertisements